Categorii
Redefiniți Căutarea
  • Carti
Redefiniți Căutarea

Carti

Gradinarul amator este un gradinar pasionat! De aceea, el studiaza cu placere si cauta mereu informatii legate de activitatile din gradina. Iata in continuare o selectie de carti ce nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui gospodar.

Altoirea pomilor
Vrei ca intr-un pom sa ai mai multe soiuri de fructe? Vrei ca un pom sa produca fructe pe tot parcursul sezonului sau pur si simplu sa schimbi definitiv soiul produs de un pom fructifer? Inseamna c..
Bolile plantelor legumicole - Editia II
Pentru cultivarea cu succes a legumelor este nevoie de cunostinte legate de boli sau daunatori. Aceasta carte trateaza probleme de fitopatologie (boli ale plantelor) in domeniul legumiculturii. Doband..
Cactusii
Stiati ca cea mai mare colectie privata de cactusi din Europa de Est se afla in Romania, la Constanta?  Pasionatii de cactusi investesc resurse considerabile pentru a avea o colectie cat ..
Cartoful cultivat pe suprafete mici
Cartoful reprezinta o leguma cu o importanta majora in alimentatia omului si in industrie. Stiati ca denumirea stiintifica a cartofului este Solanum tuberosum, iar acesta face parte din aceeasi famili..
Cultura florilor de gradina
,,Cultura florilor de gradina" este un manual complet, unic pe piata din Romania, realizat de un autor cu renume in mediul universitar horticol. Dimensiunile lucrarii sunt impresionante, acoperin..
Cultura legumelor - Verdeturi
Lucrarea, prin continutul sau, se adreseaza tuturor celor care, dupa ce au cunoscut diversitatea legumelor verdeturi, cultivate sau din flora spontana, le-au consumat si le-au apreciat calitatile culi..
Cultura legumelor de vara-toamna
Lucrarea isi propune sa prezinte direct cele mai adecvate tehnologii de cultura la principalele specii legumicole, in cursul verii si la inceputul toamnei, evidentiind verigile cele mai importante si ..
Cultura legumelor in sere, solarii si rasadnite
Culturile de legume in sere si solarii ofera randamente foarte bune. Pentru a avea succes (chiar si la scara mica) este necesar sa cunoastem cateva reguli de baza in derularea unor astfel de culturi. ..
Cultura legumelor, Ed. III - Dumitru Indrea
Acastra carte reprezinta o lucrare de referinta pentru studentii facultatilor cu profil horticol!  ,,Cultura legumelor, Ed. III " este extrem de utila si pentru gradinarii amatori, care doresc..
Ghid pentru diagnoza bolilor plantelor
Problema protectiei plantelor este din ce in ce mai acuta, mai ales in tendinta actuala spre obtinerea unor recolte ecologice , fara tratamente chimice. Astfel, fitopatologul (specialist in bolile pla..
Ghid pentru pomicultori
Aceasta carte este realizata de catre doi autori de referinta, profesori universitari cu o vasta experienta practica si didactica. Este o lucrare foarte utila pentru pomicultorii care doresc sa obtina..
Ghidul cultivatorului de legume
Prezenta lucrare isi propune sa ofere o informatie cat mai bogata si actualizata asupra tehnologiei de cultura a principalelor specii de legume in camp si in spatii protejate temporar. Lucrarea se adr..
Infiintarea si exploatarea livezilor de cires si visin
Informatiile cuprinse in aceasta lucrare se constituie intr-un determinator al caracterelor de recunoastere si specifice ale principalelor soiuri de pomi si arbusti fructiferi care la acest moment se ..
Istoria artei gradinilor
Arboricultura ornamentala este un domeniu fascinant, aflat intr-o continua dezvoltare in Romania zilelor noastre. Fie ca este vorba de parcuri, gradini din jurul caselor sau blocurilor, exista numeroa..
Pomologie
Ce este pomologia? Pentru a descrie aceasta carte, este bine sa mentionam la ce se refera pomologia. Ei bine, pomologia este o stiinta prezenta inclusiv in curricula facultatilor de horticultura di..