Pomologie
Categorii

Pomologie

Producător: Editura Ceres
Cod produs: BK-CER-POM
Disponibilitate: Disponibil cu pre-comanda
44,7 Lei
Cantitate:  

Magazinul este momentan inactiv.


Adaugă in Wishlist Compară produs

Ce este pomologia?

Pentru a descrie aceasta carte, este bine sa mentionam la ce se refera pomologia. Ei bine, pomologia este o stiinta prezenta inclusiv in curricula facultatilor de horticultura din tara. Pomologia se ocupa cu descrierea caracteristicilor soiurilor de fructe. Fie ca este vorba de perioada de inflorire, conditii pedo-climatice (sol si clima) ideale, maturare, recoltare, zaharuri, aciditate, culoare, forma, capacitate de pastrare, soiurile de fructe se deosebesc prin foarte multe caracteristici.

In fiecare primavara si toamna, oferta de pomi fructiferi este foarte vasta. Totusi, gradinarii amatori au dificultati in a intelege prin ce anume se deosebesc soiurile de pomi pe care doresc sa le planteze in gradina. Achizitionand aceasta carte, veti obtine raspunsuri pentru o mare parte din nelamuririle pe care le aveti in legatura cu soiurile de pomi fructiferi.

Informatiile cuprinse in aceasta lucrare se constituie intr-un determinator al caracterelor de recunoastere si specifice ale principalelor soiuri de pomi si arbusti fructiferi care la acest moment se afla in cultura la noi in tara sau in tarile mari cultivatoare.
Este foarte important ca la infiintarea livezii sa se asigure soiurilor conditii cat mai apropiate de optimul necesar pentru factorii pedoclimatici, sa se coreleze distantele de plantare cu vigoarea pomului altoit (rezultatul combinatiei dintre altoi si portaltoi) si sa se asigure o forma de conducere si o structura a coroanei care sa valorifice cat mai bine potentialul de fructificare si de calitate al soiului. De asemenea, trebuie sa se asocieze corect soiurile la nivel de parcela in asa fel încat sa se asigure o polenizare încrucisata buna. Toate aceste aspecte nu pot fi asigurate daca soiourile nu sunt cunoscute, pe de o parte, si testate in conditiile de cultura de la noi din tara, pe de alta parte.

  • Autori: Adrian Asanica, Dorel Hoza (Catedra pe Pomicultura, Facultatea de Horticultura Bucuresti)
  • Anul aparitiei: 2013
  • 460 pag.
  • 170 x 240 mm

 

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: