Categorii

Stimulatori radacini

Categoria de stimulatori pentru radacini include o gama extinsa de produse, cu diferite tipuri de actiuni. Inradacinarea este primul proces din viata plantei. Din seminte apar intai radacinile, pentru ca mai apoi sa rasara si partea aeriana a plantei. De asemenea, inradacinarea este deosebit de importanta pentru profesionistii sau amatorii care inmultesc plantele prin butasi. In ziua de astazi nu exista pepinieristi sau floricultori care sa nu utilizeze hormonii de inradacinare pentru obtinerea de plante.

Stimulatorii pentru radacini sunt de mai multe tipuri:

  • stimulatori hormonali (hormoni de inradacinare) pentru initierea inradacinarii butasilor - se folosesc pentru butasii detasati de pe planta, inainte de a-i inradacina (din aceasta grupa fac parte Clonex Gel, Rhizopon - pudra);
  • stimulatorii pentru radacini deja formate - se folosesc in diferite situatii: dupa ce s-a initiat inradacinarea butasilor, dupa ce am repicat (ce inseamna repicat?) sau transplantat rasaduri, pentru stimularea dezvoltarii rapide a radacinilor. Acesti stimulatori au in compozitie mineralele, aminoacizii si vitaminele de care radacinile au nevoie. In aceasta grupa exista produse precum Razormin
  • micorize pentru stimularea absorbtiei radiculare - acestea sunt ciuperci microscopice, care traiesc intr-o simbioza benefica cu racadinile plantei (detalii despre micorize)
Clonex Gel 50ml
Clonex este cel mai apreciat gel pentru inradacinare. Acesta contine hormoni vegetali, ce joaca un rol foarte important in procesul de initiere a cresterii radacinilor. Clonex Gel este utilizat ata..
Clonex Mist 100ml - spray adjuvant pentru inradacinare
Clonex Mist este un spray care patrunde in frunzele plantelor, aducand substantele de care este nevoie in procesul de inradacinare. In momentul realizarii taieturii (la detasarea butasului si plasarea..
Rhizopon AA 0,5% 100g. (hormon inradacinare)
RHIZOPON AA PUDRA - HORMON INRADACINARE 0,5% 100 GRAME Rhizopon AA - hormon de inradacinare sub forma de pudra. Este gata de utilizare, nu se dilueaza. Ingredient activ: 0,5% IBA - acid indol-bu..
Clonex Gel 300ml
Clonex Gel la 300ml include un capac pentru dozare. Clonex este cel mai apreciat gel pentru inradacinare. Acesta contine hormoni vegetali, ce joaca un rol foarte important in procesul de initiere a..
Transport GRATUIT Clonex Gel 1 litru
Clonex este cel mai apreciat gel pentru inradacinare. Acesta contine hormoni vegetali, ce joaca un rol foarte important in procesul de initiere a cresterii radacinilor. Clonex Gel este utilizat ata..