Aceasta lucrare a fost elaborata de Prof. Dr. Liviu Dejeu, un veteran al Catedrei de Viticultura, din cadrul Facultatii de Horticultura Bucuresti. Generatii de studenti horticultori studiaza acest manual, aplicand cu succes notiunile in practica.
,,Viticultura", de Liviu Dejeu, reprezinta probabil cel mai complet manual de profil si va ramane o lucrare de referinta in domeniu pentru multi ani. Este scris intr-un limbaj usor de inteles, chiar daca prezinta notiuni avansate legate de cultura vitei de vie.
O carte practică, foarte utilă, ce tratează toate aspectele viticulturii. Sunt abordate multiple aspecte ale viticulturii, pornind de la morfologia şi anatomia viţei-de-vie, particularităţiile fiziologice ale acesteia, ciclul biologic, producerea materialului săditor, înfiinţarea plantaţiilor, lucrări agrotehnice în plantaţiile tinere, dar şi în cele deja intrate pe rod şi terminând cu recoltarea strugurilor.
Aceasta carte nu trebuie sa lipseasca din colectia pasionatilor de viticultura!